Samen Wonen Fonds

Als maatschappelijke organisatie willen wij bewonersinitiatieven ondersteunen. Waar we voorheen kleinschalige activiteiten konden sponsoren, kan dat nu niet meer. Dat komt door de nieuwe Woningwet (2015). Een corporatie is er puur om mensen aan een woning te helpen. Dat is de kerntaak van Mercatus.  

Maar die woning staat in een wijk. En in die wijk wonen verschillende mensen die er met elkaar het beste van maken. Het is fijn om in een wijk wonen waar iets gebeurt, waar mensen de koppen bij elkaar steken en iets organiseren, iets waar de buurt beter van wordt. Mercatus wil het initiatief dat bewoners zelf tonen graag stimuleren. Daarom hebben we het Samen Wonen Fonds in het leven geroepen.

Op dit fonds kunnen bewoners een beroep doen als zij een goed idee hebben voor de buurt. Daar zijn uiteraard regels aan verbonden. Het belangrijkste is dat het initiatief een positieve invloed moet hebben op de leefbaarheid.

In de bijlage staat te lezen aan welke voorwaarden een aanvraag moet voldoen.

Ook kunt u hiernaast een aanmeldingsformulier vinden. Deze moet u invullen wanneer u een initiatief heeft waarvoor u ondersteuning zoekt.

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.   Meer informatie...