oplevering eerste woningen hoogzijde marknesse

19-10-2018

Onze projecten/Nieuwbouw/hoogzijde/1 Vanochtend zijn aan de nieuwe huurders de eerste gloednieuwe woningen aan de Hoogzijde in Marknesse opgeleverd. Handtekeningen werden gezet, sleutels overhandigd en er was voor iedereen een tas met eerste levensbehoeften om de eerste klusdagen goed door te komen.

De woningen
Aan de Hoogzijde 45-75 in Marknesse bouwt Mercatus 16 woningen verdeeld over vier blokken. De nieuwbouw is de vervanging van de  eengezinswoningen uit 1949 die dit jaar zijn gesloopt. Naar aanleiding van het participatietraject, waarin met bewoners is gesproken over de toekomst van hun woning is besloten om 16 eengezinswoningen terug te bouwen.

Energie
Rond 2050 is de fossiele brandstof op. Daarnaast vormt energie een belangrijk deel van de woonlasten. Wij vinden dat onze woningen op lange termijn niet afhankelijk mogen zijn van fossiele brandstof. Daarom bouwen wij  nieuwe woningen zo dat ze zo min mogelijk energie verbruiken en maken we gebruik van installaties die niet-fossiele energie opwekken. Deze nieuwe woningen zijn energie neutraal, d.w.z. een woning die over een heel jaar gezien evenveel energie gebruikt als zelf opwekt en dus zonder gasaansluiting.


Terug naar het overzicht
Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.   Meer informatie...