Nieuwbouw Hoogzijde Marknesse bijna voltooid

18-10-2018

Over Mercatus/Nieuws/hoogzijde/P1400234 Mercatus heeft de film over de bouw van 16 woningen aan de Hoogzijde in Marknesse aangevuld met actuele beelden en op YouTube geplaatst.

Klik hier voor de film!

Woningen aan de Hoogzijde in Marknesse
Aan de Hoogzijde 45-75 in Marknesse bouwt Mercatus 16 woningen verdeeld over vier blokken. De nieuwbouw is de vervanging van de  eengezinswoningen uit 1949 die dit jaar zijn gesloopt. Naar aanleiding van het participatietraject, waarin met bewoners is gesproken over de toekomst van hun woning is besloten om 16 eengezinswoningen terug te bouwen.

Energie
Rond 2050 is de fossiele brandstof op. Daarnaast vormt energie een belangrijk deel van de woonlasten. Wij vinden dat onze woningen op lange termijn niet afhankelijk mogen zijn van fossiele brandstof. Daarom bouwen wij  nieuwe woningen zo dat ze zo min mogelijk energie verbruiken en maken we gebruik van installaties die niet-fossiele energie opwekken. Deze nieuwe woningen zijn energie neutraal, d.w.z. een woning die met een normaal leefpatroon en normaal comfort over een heel jaar gezien evenveel energie gebruikt als zelf opwekt en dus zonder gas aansluiting.

Meer informatie
Voor meer info over bijvoorbeeld huurprijs en tekeningen ga je naar: https://www.mercatus.nl/onze-projecten/nieuwbouwprojecten/hoogzijde

Voor de film over de sloop van de bestaande bouw ga je naar: https://youtu.be/D9HgED0M37A


Terug naar het overzicht
Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.   Meer informatie...