nieuwbouw Breestraat in Marknesse van start

28-01-2019

Onze projecten/Nieuwbouw/breestraat marknesse/P1410495 Mercatus bouwt 24 100% elektrische- en aardgasloze woningen aan de Breestraat in Marknesse.

Aan de Breestraat 50 t/m 76 in Marknesse bouwt Mercatus 12 seniorenwoningen en 12 startersappartementen verdeeld over twee blokken. De nieuwbouw is de vervanging van de eengezinswoningen uit 1954 die onlangs zijn gesloopt. Naar aanleiding van het participatietraject, waarin met bewoners is gesproken over de toekomst van hun woning, is besloten om 24 woningen terug te bouwen.

De seniorenwoning heeft een woonkamer met open keuken van 24 m2 en 2 slaapkamers van 13 en 5 m2. Bij de startersappartementen is de woonkamer met open keuken 30 m2 en worden ook 2 slaapkamers van 10 en 16 m2 gerealiseerd. Verder komt er een berging op het achterterrein.

Energie
Wij vinden dat onze woningen op lange termijn niet afhankelijk mogen zijn van fossiele brandstof. Rond 2050 is deze fossiele brandstof namelijk op. Daarnaast vormt energie een belangrijk deel van de woonlasten. Daarom bouwen wij nieuwe woningen zodat ze zo min mogelijk energie verbruiken en maken we gebruik van installaties die niet-fossiele energie opwekken. Deze nieuwe woningen zijn energie neutraal, dat wil zeggen een woning die met een normaal leefpatroon en normaal comfort over een heel jaar gezien evenveel energie gebruikt als zelf opwekt en dus zonder gasaansluiting.

Voor wie zijn deze woningen?
Senioren voor de beneden woningen en starters en/of 1-2 persoonshuishoudens voor de boven woningen. De doelgroep hiervoor is alle leeftijden.

Huurprijs
De kale huurprijs voor beide woningtypen is € 597,30. De woning is zeer energie zuinig, hierdoor heeft u lagere woonlasten.

Bouwplanning
Wij vewachten dat de bouw in november 2019 klaar is.

KLIK HIER voor een film over de sloop van de woningen uit 1954.


Terug naar het overzicht
Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.   Meer informatie...