Mercatus ontvangt award energiemonitor

27-03-2018

Over Mercatus/Nieuws/IMG_1890 De beste in noordoost en vierde overall

Donderdag ontving Jan Soer, energieadviseur van Mercatus van Atriensis een award voor de corporatie in regio noordoost die gemiddeld het beste labelklasse (5,47) heeft voor haar bezit. Deze energieprestatie is een combinatie van de gemiddelde labelklasse en het gemiddelde bouwjaar. Daarnaast eindigde Mercatus van de 100 deelnemende corporaties landelijk op een vierde plaats.

Aedes benchmark en Energiemonitor Atriensis
Op basis van Aedes benchmark 2017 bleken wij met een A-score (1,49) bij de koplopers te horen. Ook in de Energiemonitor behoort Mercatus tot de koplopers met een score van 5,47. Het Convenant Energiebesparing Huursector stelt als doel gemiddeld een energielabel B (Energie-Index 1,4 en labelklasse 5,5) in 2021. Deze cijfers laten zien dat Mercatus dit doel al bijna heeft bereikt.

Energie als onderdeel van passend huisvesten
Door onze voorraad in rap tempo energieneutraal en fossielvrij te maken dragen we tegelijkertijd bij aan een kwalitatief goede woning, betaalbare woonlasten én leveren we een belangrijke bijdrage aan het behoud van onze planeet: een voorwaarde om voor iedereen een thuisbasis te hebben.

Energiemonitor Atriensis
De Energiemonitor van Atriensis geef inzicht in de energetische prestaties van woningcorporaties. De Energiemonitor meet de gemiddelde labelklasse: een optelsom van afgemelde energielabels en afgemelde Energie-Indexen. Ruim 100 corporaties met bijna 800.000 woningen namen deel aan de Energiemonitor.

pyramide


Terug naar het overzicht
Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.   Meer informatie...