In gesprek met bewoners op Samen Buurten-dag

27-09-2018

Over Mercatus/Nieuws/SamenBuurtendagochtend Gisteren vond de eerste Samen Buurten-dag van Mercatus plaats. Een dag vol mooie gesprekken met bewoners, dorpsbelang en zakelijke relaties. Dit alles onder het genot van een kopje koffie met wat lekkers.

Hoe zag deze dag er uit
In de ochtend waren mt, directie en rvc in Marknesse. Daar voerden zij gesprekken met dorpsbelang, huurderswerkgroep en bewoners. Waardevolle informatie over hun ervaringen met onderhoudsprojecten, nieuwbouw en leefbaarheid is daar verzameld. Dat helpt Mercatus weer bij volgende projecten
De middag bestond uit een mini-symposium over de empathische woonomgeving. Hoe bouw je fijne buurten om samen in te leven? Hoe zorg je dat mensen verantwoordelijkheid nemen, zich eigenaar van hun buurt voelen en dat de bouw van de buurt bijdraagt aan ontmoetingen? Met de samenwerkingspartners van Mercatus is verkend welke kansen het onderwerp empathische woonomgeving voor de werkzaamheden van Mercatus biedt.
’s Avonds waren alle bewoners welkom. Daar ging het gesprek over wat Mercatus het afgelopen jaar heeft gedaan en wat de plannen zijn voor de toekomst. Ook was er alle tijd om aandacht te geven aan vragen van onze bezoekers.

Waarom een Samen Buurten/dag?
Sinds 1 januari 2018 is Mercatus geen  vereniging meer maar een stichting. Mercatus houdt daarbij wel het karakter van de vereniging hoog. Dit is de reden om elk jaar een Samen Buurten-dag te organiseren. Op die dag zoeken raad van commissarissen, directie en management het directe contact met bewoners van Mercatus. Om echt te horen wat hun beleving is van wonen en om daarvan te leren. De naam van de dag is afgeleid van onze visie Samen Buurten, met de pijlers contacten verdiepen, invloed geven en toekomstbestendig zijn.

SamenBuurtendagochtend

SamenBuurtendagmiddag

SamenBuurtendagavond


Terug naar het overzicht
Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.   Meer informatie...