Voorwaarden

Om vast een beetje in te lezen hebben wij de voorwaarden waaronder wij onze woningen verkopen alvast voor je op een rijtje gezet. Zo weet je waar je aan toe bent voordat je een woning van Mercatus koopt. Heb je nog vragen over één van deze onderwerpen neem dan contact met ons op.

Energielabel
Je woonlasten bestaan voor een belangrijk deel uit energiekosten. Het energielabel geeft betrouwbare informatie over de energiekwaliteit van een woning. Alle woningen van Mercatus zijn voorzien van een label, het energieprestatiecertificaat. Bij aankoop van een woning ontvang je deze bij de notaris.

Inmeten erfgrens
Meestal zijn de erfgrenzen van onze woningen nog niet vastgesteld. De erfgrenzen worden dan na verkoop van de woning door de koper en verkoper in het bijzijn van een medewerker van het Kadaster aangewezen. Het Kadaster regelt verder het vaststellen en het meten van de erfgrenzen. Het Kadaster brengt daarvoor € 1.200,-- in rekening bij de koper.

Asbest
Het kan zijn dat er asbest in een koopwoning van ons is verwerkt. Dat komt doordat veel van onze koopwoningen in een tijd zijn gebouwd toen het gewoon was om daarbij asbest te gebruiken. In sommige gevallen is het asbest al verwijderd bij onderhoud of renovatie. Wanneer je asbest uit een woning wilt verwijderen moet je rekening houden met wetgeving die aangeeft onder welke voorwaarden dat mogelijk is.

Informatie over de woning
Als verkoper zijn wij verplicht de koper te informeren over alles wat wij weten over de woning. De voor- en nadelen zijn voor jou als koper belangrijk om te kunnen beslissen of je de woning van je keuze wel of niet koopt. Aangezien wij niet zelf de woning hebben bewoond kunnen wij je niet altijd volledig informeren zoals een bewoner dat normaal gesproken wel kan. Daarnaast heb je zelf ook een onderzoeksverplichting. Zo kan het verstandig zijn om een bouwkundige keuring te laten uitvoeren. Zodat je zo goed mogelijk geïnformeerd bent over de staat van de woning en met welke eventuele kosten je rekening dient te houden. Van ons mag je verwachten dat je alle informatie krijgt die wij hebben over de woning.

Staat van de woning
De oplevering van je woning is de laatste fase in het aan- en verkoopproces. Als je een woning van ons koopt dan wordt deze aan jou overgedragen in de staat waarin het zich bij het sluiten van de koopovereenkomst bevindt. Het is dus belangrijk dat je tijdens de bezichtiging goed oplet of er zaken defect zijn of niet naar behoren werken. Je kunt hier later niet op terugkomen.

Financieringstermijn
Je krijgt van ons ongeveer vier weken vanaf het tekenen van de koopovereenkomst de gelegenheid om de financiering te regelen. Uiteraard kunnen wij daar in overleg van afwijken als jouw situatie om meer tijd vraagt. Lukt het niet om binnen de afgesproken periode de financiering rond te krijgen en kun je dit schriftelijk aantonen dan is het mogelijk om op grond van de ontbindende voorwaarde financiering van de koop af te zien. Wij nemen deze ontbindende voorwaarde altijd in onze koopovereenkomst op.

De notaris
Normaal gesproken ben je als koper vrij om te kiezen bij welke notaris je het eigendom van de woning wilt laten overdragen. Om praktische redenen hebben wij deze keuze beperkt. De notarissen waar je uit kunt kiezen zijn Notaris Hartsuiker, Pekel & Klein notarissen en Peter Prummel Notariskantoor. Alle notarissen zijn gevestigd in Emmeloord.

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.   Meer informatie...