Mijn huurwoning kopen

Zou jij graag de woning die je bij Mercatus huurt, willen kopen? In veel gevallen kan dat. Je woont prettig en je voelt je thuis in de omgeving waar je de buren kent en je kinderen naar school gaan. Wij willen daarin graag meedenken. Een telefoontje is genoeg om erachter te komen of jouw woning ook verkocht kan worden. Aan jezelf!

Stap voor stap
Je kunt gewoon blijven huren maar kopen kan vaak ook. De eerste stap is contact met ons op te nemen met de vraag of je huurwoning verkocht mag worden. Je hoort direct of dit mogelijk is. Zo niet dan hebben wij wellicht een andere koopwoning die voldoet aan jouw wensen.

Taxatie
De volgende stap is dat wij op onze kosten de woning laten taxeren door een externe makelaar. De door jouw aangebrachte extra voorzieningen worden niet mee getaxeerd. Dit blijft buiten de waardebepaling van de taxateur. Hierbij kun je denken aan een bijgebouwde garage of een eigen cv-installatie.

Financiering van de woning
Misschien heb je dit al geregeld, maar nu is echt de tijd gekomen om te zoeken naar een hypotheekadviseur. Vraag om een vrijblijvende berekening waarin alle maandlasten worden meegenomen. Dan weet je hoeveel je kunt of wilt uitgeven aan je koopwoning.

Het aanbod
Van ons ontvang je een kopie van het taxatierapport en een vrijblijvend aanbod voor de aankoop van je huurwoning voor de getaxeerde waarde. Zijn er nog gebreken die naar voren komen uit het taxatierapport, dan worden deze in overleg hersteld.

De beslissing
De laatste stap in het voortraject waarbij je de keuze maakt om wel of niet je huurwoning aan te kopen. Je hebt al een duidelijk beeld kunnen vormen van de  voor- en nadelen. De beslissing is aan jou, maar het kopen van je huurwoning is misschien dichterbij dan je denkt!

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.   Meer informatie...