Wonen met ADL-assistentie in een Fokuswoning

fokusflat

Vrijheid en gewoon wonen met een lichamelijke handicap. Fokus maakt het mogelijk. Fokus verleent assistentie bij algemene dagelijkse levensverrichtingen, zoals aan- en uitkleden, toiletgang en eenvoudige verpleeg-technische handelingen. De cliënt bepaalt wanneer, waarbij en hoe, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Zo hou je zelf de regie over je leven!

Mercatus verhuurd 15 Fokus woningen aan het Revelsant te Emmeloord

Een Fokuswoning is een volledig aangepaste, gelijkvloerse woning. Cliënten van Fokus wonen volledig geïntegreerd in de buurt! De woningen zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers, met hun eventuele partner, kinderen en/of andere huisgenoten. Alle woningen zijn via een alarm-intercomsysteem rechtstreeks verbonden met een ADL-eenheid, (de Assistente voor Dagelijkse Levensverrichtingen). Zodra de cliënt assistentie wenst, legt hij of zij contact met de ADL-eenheid. De cliënt krijgt meteen antwoord. De ADL-eenheid ligt in hetzelfde gebouw als de Fokuswoning. De assistentie is dus altijd in de buurt!

De woningen zijn standaard voorzien van een aantal aanpassingen. Daarnaast bezoekt een adviseur de cliënt, vóór het huren van de woning, om eventuele extra aanpassingen te bespreken. De woning wordt zonodig op maat aangepast! Je huurt de Fokuswoning van Mercatus, wel moet je een AWBZ indicatie hebben en ingeschreven staan als woningzoekende bij het College voor zorgverzekeringen (CVZ) . Wanneer er een Fokuswoning vrijkomt vraagt Fokus de lijst van woningzoekenden op bij CVZ en draagt bij Mercatus een nieuwe huurder voor.

Bekijk de uitgebreide mogelijkheden via de website van Fokus.

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.   Meer informatie...