Woning aanpassen

Zelf aangebrachte verandering (ZAV)
Mercatus is gebaat bij tevreden bewoners. Je krijgt daarom zoveel mogelijk vrijheid om je woning naar eigen smaak in te richten. Daar zijn echter wel richtlijnen voor. Je kunt je voorstellen dat de woning bijvoorbeeld wel betaalbaar moet blijven voor eventuele volgende bewoners. Ook de kwaliteit van de wijzigingen moet goed zijn. In sommige gevallen is toestemming nodig van de gemeente of van nutsbedrijven, omdat we wettelijke voorschriften moeten naleven. Niet alle woningen komen in aanmerking om zelf veranderingen aan te brengen. Neem daarom altijd eerst contact met ons op voordat je aan de slag gaat.

Wet maatschappelijke ondersteuning
De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) zorgt ervoor dat iedereen kan meedoen aan de maatschappij en zelfstandig kan blijven wonen. Het gaat bijvoorbeeld om mensen met beperkingen door ouderdom, een handicap of een chronisch psychisch probleem.

Persoonsalarmering
Je bent huurder bij Mercatus en stelt het op prijs dat er hulp komt wanneer je dat nodig hebt. Vaak zijn het oudere mensen of mensen met een licht verstandelijke handicap die veel hebben aan een alarmsysteem. Mercatus heeft dat in huis met de 'persoonsalarmering'. Een gemakkelijk systeem waarbij de persoon in nood alleen maar op een knopje hoeft te drukken om hulp te krijgen.

Schotel of antenne plaatsen
Je bent huurder bij Mercatus en je zit eraan te denken een schotel of antenne te plaatsen bij je huis. Daar gelden regels voor. De eisen voor het vergunningsvrij plaatsen van een schotel of antenne staan in de Woningwet. Wij hebben dat voor je vertaald in onze Algemene Huurvoorwaarden (art. 6.8).

Onderhoudsvrije berging
Je bent zuinig op je spullen. De tuinmeubelen wil je niet de hele winter buiten hebben staan, het gereedschap wil je droog houden en je fiets hoeft niet verroest te raken wat jou betreft. Niet elk huis heeft een berging die ruimte heeft voor al het materiaal. Mercatus heeft speciaal voor haar huurders een zeer ruime en onderhoudsvrije berging.

Showroom
Als je een woning huurt is deze voorzien van een keuken, badkamer en toilet. Een keuken gaat gemiddeld 18 jaar mee. Vanwege de ouderdom of nieuwe trends, kan het zijn dat je graag de keuken, badkamer of toilet wilt vernieuwen. 

Woongemak
Mercatus geeft je de mogelijkheid veranderingen aan te brengen om het woongemak te vergroten. Hiervoor hebben wij een aantal producten geselecteerd. Voor deze producten betaal je de kosten zelf. Dit is een eenmalige bijdrage. Hierdoor komt je eventuele huurtoeslag niet in gevaar.

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.   Meer informatie...