Wijziging huurovereenkomst

Woningruil
Je huurt een woning bij Mercatus, maar je hebt het gevoel dat de woning niet meer helemaal bij je past. Dat kan komen doordat je leefsituatie is veranderd, dat je kinderen de deur uit zijn, dat je in een andere gemeente werk hebt, je gaat samenwonen of juist scheiden. Het zijn allemaal momenten in je leven waardoor je woonwens er ineens anders uitziet.
Je kunt altijd reageren op ons woningaanbod voor een nieuwe woning die bij je past. Een andere oplossing is dat je met iemand van woning ruilt.

Medehuurderschap
In een leven kan veel veranderen. Samenwonen, trouwen, geregistreerd partnerschap, een beëindiging van een relatie of een scheiding. Bij al deze situaties kan het zijn dat het huurcontract niet meer actueel is. Het is daarom verstandig je huurovereenkomst aan te passen zodra de woonsituatie verandert. Verandert er iets: laat het ons weten!

Overlijden
Wanneer een bewoner overlijdt, dan kan de medehuurder de huurovereenkomst voortzetten. Als er geen medehuurder is, dan zijn er twee opties. De eerste is opzegging van de huur. De tweede is dat inwonende kind(eren) de huurovereenkomst overnemen.

Huisbewaarderschap
Je huurt bij Mercatus een woning en je bent van plan om voor een langere tijd weg te gaan. Misschien ga je in het buitenland werken, misschien ga je een mooie reis maken. Het liefst zou je je woning niet afstaan aan een ander. Verblijf je langer dan acht maanden ergens anders, dan moet je echter je huurcontract opzeggen. Tot acht maanden kun je gewoon blijven huren. Daar gelden wel speciale regels voor.

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.   Meer informatie...