Nieuwe keuken, douche, toilet

Als je een woning huurt, dan heeft deze een keuken, douche en toilet. Een keuken gaat gemiddeld 18 jaar mee. Een douche en toilet gaan 25 jaar mee. Is je keuken of douche ouder? Dan is het mogelijk om deze te laten vernieuwen. Klik op de spelregels nieuwe keuken, douche, toilet voor meer informatie. Wil je de keuken, douche of het toilet eerder vervangen dan is dat tegen een vergoeding mogelijk.

Bij ons in de showroom kun je keuzes maken voor een andere keuken. Deze keuzes bestaan uit kleur front, handgrepen, spoelbak, aanrechtblad en wandtegels. Voor de douche en toilet kunnen er keuzes worden gemaakt uit wandtegels voorzien van accent, vloertegels, spiegel en kranen. Als de keuzes gemaakt zijn krijg je gelijk een overzicht van de kosten die je moet betalen. In de algemene leveringsvoorwaarden showroom (artikel 4) is een overzicht opgenomen van het percentage dat je bij moet betalen bij vroegtijdige vervanging. Mercatus heeft de basiskwaliteit voor keukens en badkamers vastgesteld. Daarin staat wat Mercatus in een keuken en douche levert aan haar huurders. Voor een keuken is vastgelegd hoe lang het aanrechtblad is en hoeveel kastjes erin zitten. Voor de douche ligt vast wat betegeld wordt, het type toilet en eventueel het soort kranen.

Prijsgestuurde woning:
Een deel van de woningen van Mercatus valt binnen het zogenoemde prijsgeoriënteerde segment. Deze woningen hebben zo min mogelijk extra’s ze hebben een basisopstelling en er zijn geen extra voorzieningen mogelijk. Waarom? Omdat wij de huur van deze woning graag zo laag mogelijk willen houden. Op die manier blijven ook in de toekomst deze woningen aantrekkelijk voor mensen met een laag inkomen, zoals starters. Wij laten de opstelling zoals deze is, we vervangen alleen het noodzakelijke en brengen geen extra voorzieningen aan.

Kwaliteitsgestuurde woning:
Er zijn ook huurders die liever iets meer betalen, zodat ze hun woning meer naar eigen wens kunnen inrichten. Deze woningen vallen binnen het kwaliteitsgeorienteerde segment. Huurders die hier in wonen mogen, als ze een nieuwe keuken, douche of toilet krijgen, bijvoorbeeld kiezen voor extra opties. Daarvoor betalen ze ook extra. Meer keuzevrijheid, dat is de gedachte daarachter.

Wil je weten of je in een prijs-  of  kwaliteitgestuurde woning woont? Neem dan contact met ons op.

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.   Meer informatie...