Overlast

Overlast van de buren? De oplossing ligt vaak in een rustig gesprek. Misschien weten je buren helemaal niet dat je last van ze hebt. Onderneem daarom eerst zelf een poging om met de veroorzaker van de overlast in gesprek te gaan en samen naar een oplossing te zoeken.

Gesprekstips:

  • Begin het gesprek niet op het moment dat je zelf boos bent.
  • Wacht niet te lang, laat je irritatie niet te erg worden.
  • Probeer een tijdstip te vinden dat het jou en de buren schikt.
  • Probeer de overlast zo zakelijk mogelijk te verwoorden.
  • Luister ook goed naar het verhaal van de buren.
  • Probeer tot een afspraak te komen waarin jij en de buren zich kunnen vinden.
  • Oplossingen ontstaan vaak als beide partijen water bij de wijn doen.

Komen jullie samen niet tot een oplossing, dan kun je altijd een schriftelijke melding van de overlast bij ons indienen.

Buurtbemiddeling
Daarnaast is er ook nog de mogelijkheid tot buurtbemiddeling. Buurtbemiddeling helpt om buren weer bij elkaar te brengen. Goed opgeleide vrijwillige buurtbemiddelaars proberen ruziënde partijen weer met elkaar te laten praten. Dat gebeurt meestal op een neutrale plaats. De buurtbemiddelaars helpen met dit gesprek. Zij zijn neutraal en geven geen oordeel. Zij proberen de partijen zelf een oplossing te laten vinden.

Buurtbemiddeling inschakelen?
Iedereen die een oplossing zoekt voor een probleem met de buren kan zich voor buurtbemiddeling aanmelden of om advies vragen. Mercatus, politie, hulpverlening en andere organisaties kunnen ook meldingen indienen. Buurtbemiddeling is een gratis dienst. Van belang is een vroegtijdige aanpak van problemen voordat deze escaleren.

Meer weten?
Bekijk onze film over dit onderwp of download de brochure over overlast waarin je veel informatie kunt vinden, maar je kunt ook van maandag t/m donderdag tussen 9.00 en 16.30 uur contact opnemen met de coördinator buurtbemiddeling:
Jannie Keuper
Telefoonnummer (0527) 630000
E-mail: buurtbemiddeling@carrefour.nu

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.   Meer informatie...