Huur opzeggen

Als je een huurwoning opzegt, maakt Mercatus afspraken over hoe je de woning moet achterlaten. Ook gaan wij op zoek naar een nieuwe huurder, met wie je afspraken kunt maken over eventuele overname van spullen. Let op: een huuropzegging neemt Mercatus alleen in behandeling als het document voorzien is van een handtekening.

Opzeggen
- kom langs op ons kantoor en vul het formulier Opzegging huurovereenkomst in;
- schrijf een opzeggingsbrief en stuur 'm op;
- of print het formulier Opzegging huurovereenkomst en stuur het ondertekend op.

Je zet daarop het adres, de datum van opzegging/vertrek en je laat ook eventuele medehuurders ondertekenen. Vermeld ook altijd je nieuwe adres en je telefoonnummer. Het kan ook zijn dat er mensen blijven wonen (bijvoorbeeld bij een echtscheiding). Onder wijziging huurovereenkomst is daarvoor een ander formulier te vinden wat je dan kunt gebruiken.

Bevestiging huuropzegging
Je ontvangt binnen 10 dagen na binnenkomst van de huuropzegging een bevestigingsbrief van ons. Hierin staat wanneer de opzichter voor de voorinspectie komt en op welke datum je de sleutels van de woning inlevert op ons kantoor aan de Nijverheidstraat 10 te Emmeloord.

Nieuwe huurder
Nadat de huur is opgezegd gaat Mercatus op zoek naar een nieuwe huurder. We zetten de woning op onze site. De nieuwe kandidaat komt bij ons op gesprek. In dit gesprek krijgt de kandidaat te horen of de aanbieding definitief is. De kandidaat neemt contact met je op om de woning van binnen te mogen bezichtigen en te overleggen over eventuele overname van spullen.

Opzegtermijn
De opzegtermijn is minimaal één maand, maar je kunt ook later opzeggen. De maximale termijn is drie maanden. Voor ons is dat handig, omdat wij dan meer tijd hebben om een nieuwe huurder te zoeken. Je kunt elke dag van de maand opzeggen, als het maar een werkdag is.

Meer weten?
In de Verhuizen en huuropzeggen vind je meer informatie.

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.   Meer informatie...