Handig om te weten

Zelf klussen
Als je zelf wilt klussen in de woning, is voor sommige veranderingen toestemming nodig van Mercatus. De vuistregel is dat veranderingen aan de binnenkant van de woning mogen, als ze geen overlast voor buren of schade aan het gebouw veroorzaken.

Onderhoudswijzer
In de onderhoudswijzer staat vermeld wie wat doet aan onderhoud, reparatie en vervanging.

Preventie maatregelen
Een huis is nooit volledig inbraakvrij. Elke woning heeft zo zijn zwakke plekken en een inbreker weet dat. Je hebt de voordeur bijvoorbeeld goed beveiligd, maar de achterdeur heeft gewoon nog een oud slot die een inbreker gemakkelijk open krijgt. Het zijn plekken die inbrekers als eerste zoeken. Evenals kleine uitzetraampjes en deuren die toegang geven tot de schuur. Je huis beveiligen? Vanzelfsprekend dus.

Vocht en ventilatie
Is de dubbele beglazing van je huis standaard beslagen met condens? Of hangt er een bedompte lucht in je huis? Dan heb je ongetwijfeld last van vocht in je huis. Het beslaan van enkel glas is niet te voorkomen als het buiten koud is, maar dubbel glas moet altijd vrij van vocht zijn.

Centrale verwarming
In onze woningen zit een cv-installatie die zorgt voor het warme water en warmte in de woning. De cv-installatie is regelbaar met de kamerthermostaat in de woonkamer. De meeste storingen aan cv-installaties zijn er bij aanvang van het stookseizoen. Wij zijn verantwoordelijk voor het onderhoud van de cv-installatie.

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.   Meer informatie...