In de wijk Emmelhage bouwen wij 9 woningen aan het Piet Moddermanpad. Dit ligt tussen de Jeanne d'Arclaan en het verlengde van de John Daltonhage.

Het zijn woningen voor één-/tweepersoons-huishoudens en alle leeftijden.

De woningen hebben twee bouwlagen. De dakgoot zit ter hoogte van de eerste verdiepingsvloer en daar begint ook het schuine dak. Er zijn twee slaapkamers en een kleine tuin met eigen berging.
De woningen krijgen minimaal energielabel A. Na de bouw wordt het definitieve label bepaald.

Deze informatie is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Het kan echter gebeuren dat er kleine wijzigingen moeten worden doorgevoerd, of dat er toch per ongeluk foutieve informatie is overgenomen. Daarom kunnen er geen rechten aan deze informatie worden ontleend.

Grootte van de ruimtes
Afmeting Oppervlakte m2
Entree/hal 1,33 x 4,51 7,5 m2
Toilet 0,93 x 1,05 1,0 m2
Woonkamer/keuken Breed voorkant: 2,72
Breed achterkant: 5,15 Lang: 8,22
31,4 m2
Badkamer 2,27 x 2,25 Schuin dak
Slaapkamer 1 2,80 x 3,93 Schuin dak
Slaapkamer 2 2,80 x 3,08 Schuin dak
Berging 2,20 x 1,95 Schuin dak
Zolder met vlizotrap 5,15 x 1,93 Beloopbaar, schuin dak
Afwerking
De betonnen plafonds zijn afgewerkt met spackspuitwerk. Alle wanden, met uitzondering van het toilet en de badkamer, zijn behangklaar.

De wand- en plafondafwerking van het toilet en de badkamer is een glad afgewerkte beplating in de kleur wit. In het toilet en de badkamer komen vloertegels van 30 bij 30 cm.

Er komt een Bruynzeel-keuken waarvoor. De basis keukenopstelling is 3 onder- en 3 bovenkastjes en een aanrechtblad van 1,80 meter. Boven het aanrechtblad komt een kunststof achterwand. Er zijn aansluitvoorbereidingen voor een elektrische of inductie kookplaat en voor een recirculatie afzuigkap. Deze moet de huurder zelf aanschaffen.

In de badkamer komt een 2e toilet.

Er zit een draadloze bel bij de voordeur.
Verwarmingsinstallatie

In de installatieruimte/meterkast staat de lucht- water- warmtepomp en een boilervat (200 liter), die zorgt voor de ruimteverwarming en tapwaterverwarming. De warmtepomp buitenunit van deze installatie wordt naast de berging geplaatst.
De woning wordt verwarmd met vloerverwarming. In de badkamer wordt een elektrische (handdoek-) radiator bijgeplaatst.

Laat u voorlichten door een vloeren-expert omdat niet alle vloerbedekking geschikt is voor vloerverwarming.

De temperatuurregeling vindt plaats door middel van een hoofd-thermostaat in de woonkamer. Alle ruimtes in de woning zijn afhankelijk van de temperatuur die op deze thermostaat is ingesteld. De overige verblijfsruimten hebben een eigen thermostaat (draadloos) waarmee de temperatuur enigszins nageregeld kan worden.

Let op! Als er op de begane grond geen warmte vraag is kan de temperatuur in de slaapkamers niet geregeld worden. De vloerverwarmingsverdelers worden in de installatieruimte geplaatst. De temperatuur waar wij vanuitgaan is voor:

  • verblijfsruimten 20°
  • hal en overloop 15°
  • badkamer 22°.

De toiletruimte en de zolder zijn onverwarmd.

Mechanische ventilatie

De woning heeft een gebalanceerd ventilatiesysteem met warmteterugwinning (WTW). Deze WTW-unit is geplaatst in de installatieruimte. Er is mechanische toevoer van (schone) lucht en afvoer van lucht uit de woning. Er wordt een draadloze bediening in de badkamer en in de keuken geplaatst.

Tuin & parkeren

Er wordt een terras van 5,4 x 1,5 m aangelegd en een container-opstelplaats van 1,5 x 2,0 m.
Elke woning krijg een eigen parkeerplaats in de tuin achter de woning, naast de berging. Aan de berging komt een buitenlamp met schemerschakelaar waarbij het licht ook op het achterpad schijnt. Een veilig gevoel. De lamp kan niet handmatig aan/uit gezet worden en daarom is gekozen voor een energiezuinige lamp. De energie die nodig is om de lamp te laten branden wordt ook opgewekt door de zonnepanelen.

Er komt een stroompunt (voor een buitenlamp) aan de voorgevel én aan de achtergevel. Beide zijn voorzien van een schakelaar. Er hangt dus geen lamp, hier moet je zelf voor zorgen.

In de straat achter de woningen komt nog een parkeerstrook voor algemeen gebruik.

Om de tuinen worden heggen gepland. Deze horen bij de woning, het onderhoud is voor de huurder.
In de tuinen komt beteelbare grond. Omdat het een nieuwbouwlocatie is kunnen er puin- en afvalresten in de grond zitten. Dit komt doordat de kleiachtige grond puinresten vasthoudt. Als je in de tuin bezig gaat om deze in te richten, of na regenbuien, kun je deze puinresten tegenkomen. Dit is iets wat niet te voorkomen is.

Een specifiek probleem bij nieuwbouw is dat de grond nog een periode inzakt, dit heet inklinken. Dit ontstaat doordat de grond omgewoeld is tijdens de nieuwbouwactiviteiten. Hierdoor kan de bestrating en de tuin nog een tijd verzakken. Bij hevige regenval kun je dit zien aan plassen water in de tuin. Je kunt via Mercatus 1x per jaar maximaal 2 kuub zand laten bezorgen voor het ophogen van de door Mercatus aangelegde bestrating. Het ophogen moet je zelf doen. Je kunt ook zwarte tuinaarde krijgen. Vraag naar de mogelijkheden via onze reparatieafdeling.

Huurprijs

De maandelijkse huurprijs bestaat uit de kale huur en de servicekosten.

Kale huurprijs per maand (prijspeil maart 2022) is € 633,25.

Alle huurders betalen naast de kale huurprijs € 1,-- per maand voor de glasverzekering.

Misschien heeft u recht op huurtoeslag. Kijk hiervoor op www.toeslagen.nl.

Deze informatie is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Het kan echter gebeuren dat er kleine wijzigingen moeten worden doorgevoerd, of dat er toch per ongeluk foutieve informatie is overgenomen. Daarom kunnen er geen rechten aan deze informatie worden ontleend.